Helyszíni röntgen, MR, CT


 

Röntgen


Röntgen vizsgálatok végzésekor láthatóvá válnak az ízületi kopások, csontok sérülései és számos egyéb mozgásszervi betegség, esetleg daganat. Az ízületekről készült felvételek adott esetben elengedhetetlenek az ortopéd-, reumatológiai- és kézsebészeti diagnózisok felállításához, illetve a betegségek, műtétek utánköveteséhez. Partnercégeinknél (Medical Point, Caring Medical Center) a röntgen vizsgálatokat, a modern irányleveknek megfelelő digitális röntgennel végzik diagnoszta kollégáink. A sugárterhelés csökkentése érdekében rendelkezésre állnak a megfelelő védőfelszerelések és a szakma szabályait maximálisan betartva figyelnek kollégáink pácienseink egészségére.

A helyszíni röntgenfelvétel előnye, hogy a kézsebészeti problémák esetében a gyakorta felmerülő speciális beállítások kapcsán a felvételt végző diagnoszta kollégák és a vizsgálatot kérő orvos konzultációjának lehetősége könnyen kivitelezhető.

MRI


Az MRI (Magnetic Resonance Imaging) egy olyan modern képalkotó eljárás, mely nem jár sugárterheléssel szemben a röntgen vagy CT vizsgálattal és nincs ismert káros biológiai hatása. MRI felvételek adott esetben elengedhetetlenek az ortopéd-, reumatológiai-, neurológiai-, a gerincet-, illetve a csuklót-, kezet érintő diagnózisok felállításához, illetve egyes betegségek utánköveteséhez.

A célzott ízületi felvételek – különös tekintettel a csukló MRI-re - speciális felszereltséget (pl.- ún. „csukló tekercs”), illetve megfelelő erősségű MRI berendezést (1.5 Tesla) igényelnek ahhoz, hogy diagnosztikus értékük megfelelő legyen, partnercégeinket ennek megfelelően választottuk (Medical Point, Caring Medical Center). Klinikánkon nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy az MRI felvételeket végző és értékelő kollégákkal szoros együttműködésben dolgozzunk, mivel ez lehetőséget ad, mind a diagnosztika, mind az ellátás színvonalának emelésére.

CT


A csontokról, ízületekről készült CT felvételek adott esetben elengedhetetlenek az ortopéd-, reumatológiai- és kézsebészeti diagnózisok felállításához, illetve számos esetben a műtéti indikáció felállításához, a műtét megtervezéséhez, valamint a műtéti eredmény utánkövetéséhez. A CT vizsgálatok elkészítését partnereink a sugárterhelés csökkentése érdekében a szakma szabályait maximálisan betartva végzik és figyelnek pácienseink egészségére. A célzott ízületi felvételek – különös tekintettel a csukló/kéz, illetve egyéb kisízületek - megfelelően vékony „szelet” felvételek készítését igénylik ahhoz, hogy diagnosztikus értékük megfelelő legyen, partnercégeinket ennek megfelelően választottuk (Caring Medical Center).

Klinikánkon nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a CT felvételeket végző és értékelő kollégákkal szoros együttműködésben dolgozzunk, mivel ez lehetőséget ad, mind a diagnosztika, mind az ellátás színvonalának emelésére.